Peach Cream Butter Cake

Assalamualaikum,

Sekarang ni mood sangat rajin berblog.hehe..maybe sebab lama dah tak menulis kan..jadi gian pulak.byk cerita2 nak update.sambil2 berbusiness sekarang ni..eh ada yang minat nak niaga kecil kecilan?boleh la sms or whatsapp suue 0176137255.



Alamak melalut lak,sebenarnya nak story pasal buat kek peach ni..sedap dan gebu.buat dah lama sbnrnya nih.dah habis pun.gara gara nak habiskan buah peach yang dah berzaman,takut pula expired.

Kebetulan cheese ada sikit dalam peti ais..dari membazir bikin la kek kan..(alasan,pdahal duk beli je,habis beli).hihi..entah bila nak berakhir.kuix3.sampai husband pun kata,ni asyik bg alasan nak hbskan barang krk,tapi nampak duk beli sokmo.kita senyum jela..kihkih..

 Terima kasih kak yati atas resipi yang sedap ni..tak sia sia cuba..naik cantiikk jer..tak sempat snap kek yg siap di bakar sebab time panas2 angkat dan bawak balik kg.hehe..



Resipi:Peach Cream Cheese Cake
Sumber:Kak Yati


1 1/2 cawan gula halus
1 sudu teh esen vanilla
200 gm buah peach (peach dlm tin, di toskan dan di potong dadu)
2 1/4 cawan tepung naik sendiri - yatie guna 2 1/4 cwn tpng gandum+1 sudu kecil b. powder, diayak (ita guna 2 1/4 cwn tepung kek)
250gm butter
250gm cream cheese
1/3 cawan susu segar
3 biji telur

Panaskan oven pada 160'c. Gris dan alas loyang (saya guna loyang 8 inci)
Pukul butter, gula dan esen vanilla hingga ringan dan lembut.
Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi. Masukkan cream cheese dan susu, pukul lagi. Masukkan tepung yg telah di ayak dan gaul sebati.
Masukkan sesenduk adunan ke dlm loyang yg di gris tadi dan ratakan.
Letakkan hirisan buah peach yg telah di potong dadu.
Lapiskan adunan tadi sesenduk lagi dan ratakan. Buatlah sehingga habis.
Setelah siap, bakar selama 50 minit atau sehingga masak





0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi:)

 
Copyright © Kedai Vitamin Muslim | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in